fredag 8 januari 2016

Orangutanger och djungelnVi avslutar vår visit på Kota Kinabalu med att se solnedgången på sunset bar som ligger väldigt fint i Shangri-La hotellet. Asiens solnedgångar bjuder verkligen på fest varje kväll!  
Nästa dag tar vi flyget till Sandakan för vår första djungeltripp men första dagen badar vi och äter på Sheraton. Helt underbart! Perfekt att ha ett vattentätt skal till telefonen här i poolen!

Orangutangerna på Sepilok rehabilitering centrum är lite som ett zoo men de rör sig helt fritt på 42 kvadratkilometer vilket gör att man får närkontakt ibland. Vi kom ca 1 meter ifrån en orangutang. Busiga och ibland farliga apor. Otroligt människolika i nästan alla avseenden!


Därefter iväg på vår efterlängtade flodtur i  Kinabatangan reservatet. Det ska sägas att palmoljeplantager är den dominerande synen tills man kommer in i reservatet som blev skyddad först år 2007!!! Djungeln häromkring är inte urskog utan endast 50-70 år gammal men ändå helt fantastisk. Vi bor på ett eko lodge som är oerhört kunniga och måna om naturen. Vi såg totalt 9 vilda orangutanger, näsapor, makaker och elefanter på samma dag! Ganska unikt! Men att ta bilder på aporna är lönlöst om man inte har ett redigt teleobjektiv...
De sitter oftast väääldigt högt upp...

Vi somnar till cikador och grodor och vaknar till desamma. På kvällarna spelar vi spel och myser. Detta stället är helt otroligt bra!!!

När vi kommer tillbaka till Sandakan blev Gilla lite dålig och vilade sig i form medans jag och Alice gjorde stan och tog en afternoon tea på English tea house.
Om ett par dagar ska vi till urskogen i Danum Valley vilket enligt alla vi har pratat med ska vara något alldeles alldeles extra underbart!!! Inga kommentarer:

Skicka en kommentar