söndag 20 februari 2011

Bright Light, Big City!!!

Igen kände vi oss som riktigt bra föräldrar när vi skulle åka Speedboat i 45 min till Langkawi. Det kändes som Balder på Liseberg, i alla fall innan vi fick bytt plats till längst bak i båten med några snälla Göteborgare. Konstigt nog somnade Alice och framförallt Gilla kunde släppa ner axlarna som var ca en dm över öronen. Väl framme fick vi stressa immigration på Malaysiska sidan för att få våra pass så vi inte missade flyget. När vi bokade biljetterna tänkte vi inte på att det är en timmes tidsskillnad mellan Thailand och Malaysia! En pärs!!!
Vi kom i alla fall med planet med en hårsmån, Firefly från Langkawi till Kuala Lumpur.
Alice 5:e flygtur och hon trivs fantastiskt bra!

Tryck här för juice!
För att vara ett lågprisflyg i Ryan-air kategori så är servicen utomordentligt bra. Skämmes Ryan-air!
Konsten att använda brickbordet som stol...
Vi har bokat rum mitt i KL på ett hotell som heter Anggun Boutique hotel och kära läsare, ska ni åka till KL snart; BO HÄR!!!
Vi bodde i sviten (lyx, lyx) och hotellet ligger två gator bort från shoppingen och caféerna! Fantastisk service på hotellet. Vårt första rum var med balkong ut mot gatan men det var lite för mycket ljud och det väckte Alice en del så vi bad att få byta rum. När vi kommer tillbaka från vår stadsrunda så har de bytt rum och flyttat över alla våra grejer (inklusive välling och grötpåsarna som låg i kylen!! En vana vi tagit sedan vi haft närkontakt med tre tummesstora kackerlackor på Koh Lipe!)
Sviten för vår lilla prinsessa!
Dags att kolla in KL by night, första stoppet blev Petrona Towers! På bron mellan tornen spelades Bondfilmen 'Tomorrow never dies" in. Fantastisk byggnad, frågan är bara hur många kilowatttimmar kåken drar varje kväll...?!?
Bondbrud med bebis...

Frukost på taket med Alice i IKEA barnstol! Åh, vad det gör livet lättare för mamma och pappa..
Angguns trapphus.

Anggun hotell! 5-stjärnigt om vi får bestämma!

Jorden är verkligen rund.
Vi tog också en tur till KL Tower. Ett super högt torn som bjuder på en grym utsikt. Det kändes faktiskt som om vi tittade ner på Petrona Towes!
Gilla kikar in hos grannarna!

Displayen visar 250m. De med höjdskräck göre sig icke besvär!

Är det en gigantisk lakritsklubba?
Eftersom det är så varmt på dagarna är de flesta invånarna ute på kvällstid. Vi har tagit seden dit man kommer och äter middag vid 19-20-tiden. Med Alice sovandes i vagnen kan vi sitta och spana på folk och dricka en kall öl... som de goda föräldrar vi är.
Jalan Alor, uteserveringar längs hela gatan kvällstid.

Kuala Lumpur erbjuder MASSOR av shopping. Tyvärr kan vi inte tillfredsställa det behovet eftersom vi ska bära en massa barnmat och blöjor när vi ska tillbaka till Koh Lipe. Så, shoppingen får vänta till vi kommer till sista stoppet; Singapore.
Ja, det är bara att välja Prada, Bulgari, Gucci, Armani...Hittade inte Lindex!
Efter en lunch på en (indisk) restaurang åker Rizwan med sin vanliga otur på en matförgiftning som däckar honom i en hel dag så Gilla och Alice gör stan osäker på egen hand. Med tanke på Gillas obefintliga lokalsinne var Rizwan mer orolig för var de skulle hamna än sin egen magåkomma...

Efter ett miljöombyte som heter duga åker vi snart tillbaka till lugnet på ön. Storstad i all sin ära, men solstol och snorkling väger tyngre :-)
Big City-girl! I bakgrunden kan man skymta Petrona Towers :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar