lördag 19 februari 2011

...när paradisön blev vardagsmat...

Efter en tid på Koh Lipe kan vi konstatera att vi inte tröttnar på att vara här :-) Besluten vi måste ta är inte av den svårare sorten precis; Omelett eller stekt ägg till frukost? Vilken strand ska vi åka till idag? Vart ska vi äta middag?

Hur ska det gå när vi kommer hem?!?!

Mallis? Nej, Thailand...

Näst vanligaste synen efter oss fikandes, personal med Alice...
Här bor vi!
Livskvalité!
Mer livskvalité, dusch utomhus!!!


Obligatoriska kaffet!
Lite mailkoll och blogg.


Vackert helt enkelt...

Var f-n e den där flytvästen nu igen...?
Det häftiga med det här stället är att man kan snorkla direkt från stranden. Tyvärr är den mesta korallen närmast stranden död, men ger man sig ut till lite djupare vatten finns det mesta att se. Dessutom är man ganska ensam. Alla möjliga fiskar i vackra färger, anemoner, "Nemo-fiskar" så klart m.m. Vi har köpt en bok om fiskar för att försöka pricka av de fiskar vi sett, men boken räcker inte till! Varje gång vi snorklar försöker vi minnas tre fiskarter som vi har sett, men variationerna är så många och så subtila att det är praktiskt taget omöjligt att komma ihåg mer än 1 kanske 2 fiskarter som man kan peka ut i boken. Det ska tydligen finnas revhaj på vissa områden. Något som Rizwan gärna skulle vilja se, men som Gilla försöker ignorera. Möta en haj...? Nej tack...
När halvmånen kom - och därmed också det bästa dykvattnet - tog vi var sin dag och dök. Det var fantastiskt! Koraller, moräner, skorpinjonfiskar, STORA stim... Ja, snorkla i all sin ära, men att dyka slår det mesta. Dyket på Koh Haa utanför Koh Lanta kommer ite i närheten av detta! Tänk om vi ändå haft en undervattenskamera!  Gilla som inte dykt på några år fick plugga på lite innan.. När dagen "D" var inne lät hon sin stackars instruktör jobba för sin lön! Men, efter ett tag satt det som det skulle. Det blir absolut fler dyk innan den här resan är över.
Mamma Gilla fräschar upp sina dykkunskaper inför kommande dyk. "Säkerhetsstopp...luftvolym...nitrogen...??"


En liten promenad på stranden.



Akta så jag inte biter dig lilljycke...(Så här kan det se ut när pappa Rizwan är barnvakt!)
...med mina 6 gaddar!!! (två på underkäken också)

Sicken rö sol asså...
Det spelar ingen roll längre vilken hängmatta jag sover i...


Alice älskar sina Lady-Boys!!!
Sista myset på stranden...
Älskade barn, vill du vara så snäll och sluta dra i pappas skägg!!!



Nog med sand mellan tårna, nu bär det av till storstadspulsen i Kuala Lumpur i dagarna tre...

2 kommentarer:

  1. Precis vad jag alltid sagt, dusch utomhus är livskvalitet (toalett - utedass - likaså). Thailand är alltså precis som Bullås :)
    /Patrik

    SvaraRadera
  2. Skillnaden mellan utedusch i Bullås och Thailand är ca 20 grader plus att man inte behöver gömma sig i buskarna för grannarna...annars rätt lika, ja. ;)

    SvaraRadera