onsdag 23 februari 2011

Njut, njut! För snart är det slut!

Efter vår tripp till Kuala Lumpur åkte vi tillbaka till Koh Lipe. Som tur är var det lugnare på havet den här gången!
Resan gick bra förutom att Rizwan mådde dåligt på grund av matförgiftningen och när vi väl kom fram till vårt finfina resort så började den välkända magkuren av kokt ris och tro det eller ej, blåbär (förmodligen plockade av thailändska bärplockare i Sverige som aldrig fick lön...).

Hallå där, köp blåbär!
Vi har börjat få in rutinen på välling-tillredningen...har ni sett "Cocktail"?

The goods on the table...

...shaken not stirred...

...drunk not drunken!
På vårt nya resort är vi fascinerade av den fina standarden. Som ett 5-stjärningt hotell fast på en liten ö med vita stränder och akvarium i vattnet... ;) Rummen är jättefina med solhattar till oss båda och en jättefin pool med bar i poolen. Det är bra att vi kan skylla på Alice och hennes "behov" när vi letar boende. Det måste ju finnas kyl, ac, gärna pool :-) osv... Sedan kan ju mamma och pappa njuta av bekvämligheterna också! Rizwan har dessutom haft kompetensutveckling med bartendern, han kan numera även tillaga en kaffe Lungo!

Pool-tajm!!!

Vi njuter av vår flaska rött varsamt genom att dricka ett glas per kväll...

Nissi dejtar ägaren och Alice älskar henne! Och vise versa!
Idyllic Resort!
Under tiden här har vi fått uppleva den mest fantastiska fullmåne vi någonsin har sett!

Magiskt!!!



Rizwan vaknar tidigt en morgon och fångar soluppgången som är bedårande vacker!

6.15 med fullmånen i ryggen...
Vykortsstrand vid högt tidvatten...



Lägsta ebb vid fullmåne.
Något att vila ögonen på!
Ön i förgrunden ligger alldeles utanför Idyllic där vi bor. Vi har simmat ut och snorklat runt den. Korallrevsplatån slutar precis bakom ön så det blir snabbt djupt! Plötsligt befinner man sig vid "the Abyss"! Läskigt, kittlande och otroligt spännande! Det är magiskt vilka mängder och variationer av fiskar vi har sett. Ryktet säger att det ska finnas revhaj där, men än så länge ingen haj..."Puh" säger Gilla och "Suck" säger Rizwan. Vid ön i bakgrunden har Gilla dykt. Innan vår Koh Lipe vistelse är slut ska Rizwan dyka där med. Dykplatsen kallas "Stonehenge" för där finns höga kalkstenar som står upp som obelisker från botten. På dem växer vackra koraller. Där finns även sjöhästar, muränor mm... Gillas bästa dyk någonsin!!!
Var tog vykortsstranden vägen?
Shit, va bra vi har det här!
Men vardagshygienen måste ändå genomföras... Lägg av morsan!
Ja, vi börjar se slutet på vår resa. När de tankarna dyker upp försöker vi skuffa dem åt sidan och njuta av den tid vi har kvar. Vi har ungefär 2 veckor kvar innan hemfärd, men just nu är det Koh Lipe som gäller!

Snorkling, dyk, solning, mat, dryck och relax...varsågod börja!









To be continued...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar