lördag 29 januari 2011

Sista dagen i "Dream Village"...

I'm singin in the rain...
Ok, vissa dagar regnar det även här. Det är tydligen något konstigt med vädret i år (även kallad växthuseffekten...) för det brukar normalt sett inte regna den här tiden på året. Men hellre regn i plusgrader...31 för att vara exakt.
 
Dagar som den här passar utmärkt till att åka på lite sightseeing med vår hyrbil. Vi besökte Big Buddha som ligger högst upp på ett berg med extremt brant väg till toppen. Detta ska tydligen vara en av världens största Buddha-statyer.

45 meter hög!
Hela bygget finansieras av donationer och är långt ifrån klart. Gilla donerar 100 Baht och får då en marmorplatta som kommer att pryda verket.
Gilla signerar vår marmorplatta.
Runt hela statyn hänger troende buddhister upp bjällror (förmodligen i tron om god lycka eller dylikt). Ljudet från alla dessa stora och små bjällror är fantastiskt.

Bjällerklang...
Vyn häruppifrån var fantastisk!


Säg "sjeese"!


En urinoar är inget man tar kort på i normala fall men den här var rätt enastående med en utsikt ut över den indiska oceanen. Man får vara lite försiktig när man vrider huvudet för att njuta av utsikten...if you get what I mean!
Enastående! Solnedgången alltså...


Lillstumpan är lika glad som vanligt!!!


Phuket Town.

Vi passade också på att hälsa på ett svenskt-thailändskt barnhem som Hans och Sussie driver. Det var oerhört spännande att se och prata med personal och volontärer som jobbar där. Stället uppkom efter tsunamin 2004 och drivs uteslutande med hjälp av donationer.
Gör något för någon annan, skänk en slant! Läs mer på www.barnhem.org

Det är sju månader mellan barnen...gissa vem som är yngst...

Bat kör på hundens svans flera gånger, tålig jycke!

Nu är det dags att resa vidare och lämna "Dream Village". Tiden här har varit väldigt skön och avslappnad (ungefär som hemma...) det enda minustecknet vi har var besöket i Patong som verkligen visade sig vara Phukets armhåla: trångt, svettigt och luktar illa. Åk aldrig dit!

Nu styr vi kosan mot Koh Lipe som är en liten ö med begränsad tillgång på barnmat och blöjor. Det gäller att bunkra upp och packa smart!!!



Det bredband vi hade tillgång till i "Dream Village" är nu blott historia (adjö spotify och sveriges radio) och vi får hålla tillgodo med hotellens eventuella internetuppkopplingar. Med andra ord...förmodligen inga fler filmer...
Äventyret fortsätter...hasta luego!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar