tisdag 11 januari 2011

Villa, Vovve och Toyota...

Vi vill inleda med en hälsning till Svärmor/Mamma Kerstin; Vi lever och mår bra :)

Ok, vi har nu lämnat Koh Lanta bakom oss och befinner oss i Phuket.
Väl inne i Phuket stad så möter Tom upp oss (en vän till en vän vars hus vi kommer att bo i). Väldigt skönt att bli upphämtad och körd till vår destination. Alice åkte, hör och häpna, trafiksäkert i en bilbarnstol! Vi lägger med en bild för säkerhets skull ifall barnombudsmannen skulle få för sig att dubbelkolla oss...
Äntligen!
Väl framme i "Dream Village" som området heter med en stor grind och grindvakt - som saluterar oss när vi åker in - kommer vi fram till Villa Tollered! Vilka fantastiska människor som upplåter sin boning till oss!! Eget kök, egen soffa, egen musikanläggning, bredband och vi känner oss genast som hemma! Tack till familjen Gjörling!!! (till och med egna vakthundar, även om vi ännu inte är säkra på om vi klassas som inkräktare eller skyddsobjekt...)
Movie-Tajm!!! (hederligt köpta kopior på en marknad)
Pågående Skype-samtal med Liselotte i Sverige!
Efter en något oplanerad och hektisk shopping av nödvändiga livsmedel får vi efter första natten i huset, en förträfflig hemlagad hotell-liknande frukost. Tyvärr blev lunchen något torftigare!
á la vilket resort som helst...
Spagetti med olja och basilika + det lilla salt som var kvar i jordnötsburken...
Efter några dagars vila i huset förstår vi att utan bil är det svårt att ta sig från "Dream Village". Vi ville undvika det och levde i förnekelse ett tag men vi var tvungna att ge oss ut i den thailändska högerstyrda trafiken: Vi hyrde bil!
Den numera rutinerade Tuk-Tuk chaffisen satte sig vant på förarstolen som visade sig vara passagerarsätet... ;) Efter en djupt andetag var vi ute på motorvägen! Thank God för att vi fått låna bilbarnstolen av Tom!
Nemas problemas!
Efter lite instruktioner från grannarna ger vi oss ut till shoppingcentrumen för att handla bland annat salt. Det visar sig finnas allt möjligt där (Starbucks!!!)och lite till...
Till vänster finns matnings-rum, pappa står och tittar på-rum, toalett och telefon
Morgonen efter får vi en skörd med bananer av grannarna efter att de har haft gårdsstädning.

Tyvärr mognade de aldrig så de åkte i bingen... :(
 Alice gör framsteg som vanligt, eller inte...
Framåt!

Framåt?

Nej, bakåt...
Nu ska vi utforska Phuket med vår bil och hitta våra små smultronställen...until next time...

3 kommentarer:

  1. Pappa står och tittar på-rum! Bawahahaha!!! Kram från det Lateganska-Lundbergska hushållet

    SvaraRadera
  2. Alldeles för få "Pappa står och tittar på rum" i Svea rike.... :-)

    SvaraRadera
  3. Inte så mycket skrivet om joggingrundor på ett tag. Har Rizwan fått grus i skorna eller helt enkelt bara tappat tempot sen haren åkte hem?

    SvaraRadera