onsdag 5 januari 2011

Beach 2011...

Ladyboy....nej...Patrik!! Sorry...

Nyårsafton! TjoHoo! Kanske inte det firande vi är vana vid.. men helt Ok ändå.
När senast såg man på mimande Lady-Boys med kokosnötsbröst på en nyårssupé?
Efter en middag vid stranden med Santos, Lantas Fireman show bla, började raketer och smällare brännas av. Medelålders som vi är skyllde vi på barnen och drog oss tillbaka till våra bungalows... Men, till tolvslaget gick vi ner till stranden (Tack till Padwico Babywatch) och såg hundratals "Ris-lyktor" sakta sväva in i den svarta nyårsnatten.
En syn vi aldrig glömmer och som tyvärr inte kan fångas på bild. 2011; Here we come!
Ännu en ris-lykta på väg.




Vädret har vänt efter alla dessa offer till gudarna och givit oss hutlös värme med helt molnfria skyar och klarblå himmel.
Vykortsväder helt enkelt...
Alice badar som aldrig förr och det gör även Astrid och Lily.
Stundtals saknar vi kylan hemma... (NOT)


Lily demonstrerar för Alice hur ett dyk går till...
Flyg Lily, flyg!!!
Babyvagnsgym...


I väntan på den sanslöst dåliga servicen på hotellrestaurangen så får man hitta på allehanda lösningar för att få tiden att gå. Tydligen finns det bara en kock och beställer man först så får man maten först, ibland... Vad sägs om en timmes väntan på lite ris och en toast...?

Vi läste en gång en insändare skriven av en besviken tvåbarnsmor som inte tyckte dagens mor- och farföräldrar hjälpte till med barnpassning och annat som de borde. Istället var de upptagna med egna intressen och resor... Vi håller absolut inte med....!!!

40-talist..... ;-)
Vi tog en tur till Old Lanta town som bjöd på en marknad längs vägen. Där såldes allehanda matingredienser. Vad sägs om currypasta, fisk, koklövar(!) och annat smått och gott...
Får det lov att vara lite rostade kackerlackor med flingsalt...?

Här blir fröken Alice uppvaktad som vanligt.


Vi har hittat en favorit restaurang alldeles bredvid hotellet där maten smakar underbart och dessutom får man den nästan samtidigt och relativt snabbt! Synd bara att vi inte letade upp den tidigare.

Fantastisk Massaman-curry!!!
 En dyktur med snorkling satt som en smäck på den näst sista dagen med hela tjocka släkten! Det måste finnas indiska sjöfarargener för hela familjen Grahn blev sjösjuka utom, just det...Rizwan.
Astrid styr och ställer...

Rizwan dyker på havets botten...

...med en hyrd undervattenskamera.

Muräna och lunch?
Familjen Rehmtulla/Wikholm 1/1 2011!
Idag åkte fam Grahn och mormor Kerstin hem med tårar och glädje över de tre veckor vi har haft tillsammans. Tillbaks till Höör och Sundsvall. Skidsemester hägrar...
Eftersom vi tyckte att februari månad var en ovanligt kall månad att komma hem till så har vi förlängt vår resa med 2 veckor! Jobbigt men så fick det bli... Nu är det bara 60 dagar kvar...buhuhu!!! ;)
Idag tar vi en färja till Phuket där vi ska spendera ett par veckor i en väns hus. Det ska bli fantastiskt skönt!

1 kommentar:

  1. Bara 60 dagar kvar...Usch, så trist! :-)
    Hemresan tog 33 timmar och innehöll många spännande moment; oväder över Koh Samui med räddningsstyrkan som bevakade vår otäcka landning, 3 timmar i bilköer i Bangkok, obetalda flygskatter som krävde omedelbar tillgång till Bath, EUs konstiga tullregler som hotade införsel av K's och P's i Bangkok inköpta whisky, ett allmänt snökaos i Sverige...Patrik fick skotta i några timmar i går. I morse vaknade A och L halv fyra med ett unisont 'nu vill jag stiga upp!'. Tvättmaskinen går varm, adventsljusstakarna lyser i fönstren, vår färg flagnar, vi längtar till er!!! P&K till er alla från oss alla!

    SvaraRadera