måndag 13 december 2010

Just another day in paradise...

Vyn från stranden!
 Nu har vi varit här i 6 dagar och livet börjar få rutiner...träning på morgonen (inte så ofta), fika på stan, en kort promenad, lunch på stan, bada i poolen, en öl på uteplatsen, middag på restaurang, öl på uteplatsen (igen) och sussa gott inför nästa hektiska dag...puh!!!









Promenad i den svala morgonluften.







Hurtbulle på väg mot hotellfrukosten ;)

För att bryta rutinen skippade Gilla poolen och tog Tuk-Tuk till ett Spa där två timmar av behandlingar avlöste varandra. Gissa vad Rizwan och Alice gjorde? Jo, fikade på stan! Väl inne på vårt favvo-fik så var genast 3-4 servitriser där och drog och slet i att få hålla Alice. Pappa Rizwan kämpade emot väl men såg att kaffet höll på att kallna och gav med sig. De höll på med Alice i säkert 30 minuter totalt. Det är jobbigt att resa med barn, det vet vi nu... ;) Det är dock numera lätt att sortera äkta barnkära thailändare från "barnkära" försäljningsstrateger...lite för trevliga.

Alice har nu fått sin första tand (vänster under) och biter frenetiskt på det mesta. I Thailand där barnen generellt är något mindre än Alice dryga 8,5 kg kärlek är de fascinerade över att hon redan har fått tand vid 5,5 månads ålder.
Äkta barnkär thailändska!

Ingen av de barnkära små thailändska servitriserna orkar hålla Alice särskilt länge utan måste turas om. Alice åker som en flipperkula från famn till famn runt i lokalen medan mamma och pappa lugnt och stillsamt avnjuter sin middag.  En fin service som ingår i priset :)

 
Premiärdoppet!

Den ouppvärmda poolen står i skarp kontrast till babysimmet i Hagabadets 30 gradiga bassäng för Alice. Men förmodligen dämpar hennes hull det kalla vattnet och hon njuter av att bada för att sedan stiga upp och värma sig i solen med lite välling. Mmmm...härligt!!!

Kul med pappa i poolen!

Igår kväll dök helt oväntat ännu en strategi att hålla borta påflugna försäljare upp då det kom lite kvällsregn och vi hade ett paraply med oss; Den sjunde - och hittills mest effektiva  - metoden är att helt sonika rikta det uppfällda paraplyet mot försäljaren och passera under tystnad. Prova själv vid tillfälle!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar