lördag 4 december 2010

One night in Bangkok...

Det där med bansäkerhet... Vi hann komma fem meter utanför flygplatsen och in i taxin så var det kört. Med Alice i knät åkte vi mot den stora staden; Bangkok. Väl framme på hotellet tog det ca 10 minuter innan vi satt med badkläder på vid poolen. Tack hyresrätt, tack ingen bil, tack shop-stop - Det var värt det! Nu har vi tre månader framför oss av Vacacióne!
Taxi med solskydd och levande barnstol.
Efter en god natts sömn på hotellet (till skillnad från natten på planet med killen som vann VM i hostning bredvid) var det dags att göra stan. Vi var på Bangkoks största marknad, Chatu Chak, och virrade omkring bland tusentals stånd som alla hade rea för dagen (...). Vi hann också med två shopping centra och är nu övertygade att shopping är den största religionen vid sidan av Buddhism i Thailand. Vi var inte sämre och inhandlade ett USB-modem (som går sjukt långsamt) efter mycket möda och besvär på engelska.
Att Thailändare gillar barn har vi hört innan vi for hit, men att de blir så till sig när de ser en baby trodde vi inte. Nog för att Alice är söt.. :-) Hon gör succe med sina 8,3 kg kärlek och 30 cm låromfång. Vad vi förstår är Thailändare extra förtjusta i mulliga barn. Alice kvalar lätt in i den kategorin. Kanske påminner hon dem om Buddha?
Alice trivs på hotellet.

Undvik till varje pris att få chilisås i ögat!

I väntan på nästa skytrain, något snabbare än spårvagn.

2 kommentarer:

  1. Det är sa härligt att höra att ni har en bra start pa er resa! Hoppas fortsättningen blir fantastisk!

    Kram till er alla tre!

    SvaraRadera
  2. Åhh vad läskigt utan babyskydd. Men det är ju bara att vänja sig..=)
    Låter som ni har det bra trots lite oro på vägen. Kan säga att jag är en aning avundsjuk..=)
    KRAM,
    Jennie och Theo

    SvaraRadera