söndag 5 december 2010

Kungen fyller år!

The kinky pinky kingy...
No, the pretty king in pink.






Nöff, nöff och God Jul!!!
Do you know where we are?
No, you want Tuk-Tuk?















Blommarknad dygnet runt!



Restaurang-Alice



Vi har lyckats pricka in en stor dag, nämligen kungen av Thailands födelsedag!
Den frivilige monarken fyller 82 år och detta firas med pompa och ståt av alla rojalister i Thailand (förmodligen 100% av befolkningen).
Kungens favoritfärg är rosa och därför går alla runt i rosa t-shirts. En gång och aldrig mer är Rizwans rosa t-shirt helt rätt.
Att åka till palatset vore självmord för där står miljoner människor och väntar på att få en glimt av knugen, nej kingy, nej pinky, nej Da King! Det får bli imorgon. Istället åkte vi till China town. Stekta grushuvuden, hela friterade fiskar och en massa krims krams utan gränser. Lösa hundar och råttor på gatan! Mitt i detta inferno vandrar familjen Svensk med barnvagn och solskydd, Hoppas Barnombudsmannen inte såg när en lastbil gasade ner Alice med svart rök... ;) Avslut med drinkar och tilltugg på ett ställe som heter Mango tree. Underbar liten oas utan buller med live pling-plong musik och vattenfall. Kitschigt värre men skönt med den låga volymnivån för en gångs skull! Alice intar sovläge och vi njuter av värmen och den ljuva Bangkok-kvällen!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar